Rubriek: Franse keuken en recepten

Iedereen heeft recht op kreeft in Parijs

Iedereen heeft recht op kreeft! Onder die leus biedt restaurant ‘A Toutes Vapeurs‘ in Parijs kreeft voor een redelijke prijs aan deze maand.  Een hele kreeft kost 34 euro, een halve 18 euro. Daarbij worden een salade, aardappels en drie sausjes geserveerd. Dit is behoorlijk goedkoop voor kreeft eten in Parijs. De kreeft wordt in slechts

Lees verder...

Aso bapao is luxe broodje in Parijs

De Aziatische bapao die bij ons bekend werd door New Kids, is aan een opmars bezig in Parijs, zo meldt Nederlanders.fr. De snack wordt bij ons gezien als een fastfood die je lekker snel in de magnetron gooit of besteld in de snackbar, in Parijs wordt het gestoomde broodje gezien als een delicatesse. Bij ons

Lees verder...

Luxe thee- en koffiemerk Dammann uit Parijs in Nederland te koop

Luxe theemerk Dammann uit Parijs is sinds drie weken in de Bijenkorf te koop via een pop-up store. Dammann Frères Koffie & thee werd in 1692 opgericht en was destijds hofleverancier van Louis XIV. Het merk kent dus een lange geschiedenis. De verkoopstand draait proef in Utrecht en verkoopt zo’n 24 theesmaken. Voorheen verkocht het warenhuis twee smaken

Lees verder...

Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop

Het is bijna Pasen en terwijl wij in Nederland hardgekookte eieren beschilderen, gaan de dames in Frankrijk de keuken in voor een zelfgemaakte paasbrunch vol lekkernijen. Zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop. Hier het recept. Ingrediënten: – 6 eieren – 150 gram goede donkere chocolade – 100 gram slagroom (dus ongeveer 100 ml) -

Lees verder...

Nieuw in Frankrijk: Cocktail op basis van wijn

Het is lente en dat betekent dat de nieuwste cocktails en hippe drankjes voor komend seizoen bekend worden gemaakt. In Frankrijk hebben ze iets nieuws op de kaart staan: cocktail op basis van wijn. Hier alvast een recept. Cocktail met Chardonnay Bereidingstijd: 5 minuten 6 porties ingrediënten: 375 ml (1 1/2 kopje) Chardonnay 375 ml

Lees verder...

“Wat een mooi boek!” Frans koken met Echt Eten 2 van Jonathan Karpathios

“Wat een mooi boek!” is het eerste wat een vriendin uitroept als ze Echt Eten 2 van Jonathan Karpathios op de koffietafel ziet liggen. En niet alleen het uiterlijk van deze vuistdikke kookbijbel is mooi, de recepten, tips en foto’s binnenin zijn ook een genot om te zien. Karpathios is een Nederlandse Chef en eigenaar

Lees verder...

Dit is het beste restaurant van Frankrijk 2014

Maison Lameloise in Chagny (Saône-et-Loire, onder Dijon) is het beste restaurant van Frankrijk volgens de beoordelaars van TripAdvisor. Het restaurant heeft de Traverlers’ Choice Awards gewonnen. Het restaurant heeft 3 Michelinsterren en maakt die meer dan waar. Iedereen kent het probleem: Je bent op vakantie en wil ergens lekker eten, maar je kent de regio

Lees verder...

Recept: Franse soesjes met speculaas

In Heel Holland Bakt werden deze week Parijse soezen gemaakt. Dit recept faalde jammerlijk bij de kandidaten. Wij kennen een heerlijk winters recept voor soezen met een Nederlands tintje: Soesjes met speculaas. Ingrediënten Franse soesjes met speculaas: • 8 plakjes bladerdeeg • 33 ml melk • 40 g maïzena • 60g basterdsuiker • 3 eierdooiers

Lees verder...

Dit is het slechtste restaurant van Parijs

La Compagnie des crêpes, in het 12de arrondissement van Parijs, is het allerslechtste restaurant van de stad, volgens Tripadvisor. De krant Figaro wilde dit met eigen ogen zien en ging even langs, ze konden niet anders dan de internetpagina gelijk geven… De journalist van Le Figaro was gewaarschuwd, maar ging toch even langs. De eieren

Lees verder...

Recept Franse pizza met ansjovis: Pissaladière

Pissaladière is een Franse pizza met ansjovis uit de badplaats Nice. De dunne pizza met uien, ansjovis en zwarte olijven is gemakkelijk te maken. Ik maak hem net even anders, namelijk met tomaten, iets minder uien en een kortere bereidingstijd. Hier het recept voor de Pissaladière uit de oven à la Tessa (voorbereidingstijd ongeveer 10

Lees verder...

Waarom we Frans inkopen bij de Appie deze week

Het zijn Franse Weken bij Albert Heijn en als echte Francofiel wordt je dan toch benieuwd: Is er werkelijk wat nieuws te halen bij de Appie? Even een bezoek gebracht aan onze grootgrutter. Tja, er zijn goede aanbiedingen, maar er vallen ook zaken tegen. De macarons zijn niet zo lekker als gehoopt, de Appie bij

Lees verder...

Tijdschrift van de Gettodrama in het teken van Frankrijk

Het gratis tijdschrift Boodschappen van de Nettorama (in de volksmond Gettodrama) staat komende maand in het teken van Frankrijk. In de speciale Franrijk uitgave die 24 juli uitkomt, staan artikelen over een culinaire Tour de France, Betrons Menu, Echte Franse patisserie uit eigen keuken en Zelf crêpes maken. Het tijdschrift is gratizzz dus, gaan we

Lees verder...

Zomerweer: Tijd voor het Franse ijsje yoghurt-citroen rozemarijn (recept)

De mussen vallen vandaag van het dak, dus is het tijd voor een heerlijk verfrissend Frans ijsje met de smaak yoghurt-citroen rozemarijn. Hier het recept voor dit zelfgemaakte ijsje. Pas op: Dit is een Frans recept, dus je bent even bezig. Recept yoghurt-citroen rozemarijn ijs Ingrediënten 120 g agavesiroop  (dit is biologische siroop, je kunt

Lees verder...

Frans restaurant serveert alleen toetjes

Een Frans restaurant serveert alleen toetjes. Ja, het is echt waar. Nadat Parijs al een restaurant had met zestig soorten water, een restaurant met alleen popcorn, is er nu een restaurant met alleen toetjes. Restaurant Dessance noemt iets een toetje als er geen vlees of vis inzit en het niet te zuur is. De gasten

Lees verder...