Dit is het beste restaurant van Frankrijk 2014

Maison Lameloise in Chagny (Saône-et-Loire, onder Dijon) is het beste restaurant van Frankrijk volgens de beoordelaars van TripAdvisor. Het restaurant heeft de Traverlers’ Choice Awards gewonnen. Het restaurant heeft 3 Michelinsterren en maakt die meer dan waar.
Iedereen kent het probleem: Je bent op vakantie en wil ergens lekker eten, maar je kent de regio niet. Meestal stuurt de receptie je dan naar het toeristenrestaurant of een etablissement van een familielid. Dankzij websites met reviews zoals TripAdvisor kun je nu eetgelegenheden vinden die door objectieve bezoekers zijn beoordeeld. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit goed werkt en je bij de beste restaurants terecht komt.
Maison Lameloise is geen goedkoop restaurant,  je bent gemiddeld 100 euro per persoon kwijt. Maar daarvoor krijg je dan wel enorm lekker eten. Over de bediening wordt nog wel geklaagd, maar ja, dat is Frankrijk. De ober is koning, niet de klant. Helaas snappen ze zelfs bij een goed restaurant niet dat een glimlach en een goede bediening extra waardering oplevert. Fransen doen nauwelijks aan fooi geven, wellicht zorgt dat voor de slechte service.
Michelinsterren
Restaurant Maison Lameloise bestaat sinds 1921 en heeft inmiddels drie Michelinsterren. Het restaurant is overgedragen van vader op zoon, van Pierre naar Jean en nu Jacques Lameloise. Maar de eer gaat natuurlijk naar Chefkok Éric Pras (39), welke klassieke menu’s op een hedendaagse manier presenteert. Op de kaart staan onder andere slakken, kikkerbillen en eend. De keuken is dus typisch Frans, maar op het bord zien de gerechten er fusion uit. Overigens staat er op de menukaart heel groot aangegeven dat alle dierlijke producten uit Frankrijk komen. Je wil natuurlijk geen Spaanse eend op je bord, stel je voor! Tja, dat protectionisme is ook typisch Frans.
De chefkok begon op zijn 15de met koken en ging in de leer bij grote chefkoks in onder andere Cannes, Straatsburg en Saint-Etienne. Sinds 2008 werkt hij voor het restaurant in Chagny.
Veel mensen kiezen voor het restaurant wanneer ze op doorreis zijn naar Zuid-Frankrijk. In Chagny zijn diverse hotels te vinden, op het restaurant na is er niet zoveel te beleven. Reserveer van te voren, want restaurants met Michelinsterren zitten vaak al weken van te voren vol.

Maison Lameloise

Adres: 36 pl. d’Armes 71150 Chagny

Lees ook:Hoofdinspecteur Michelin licht werkwijze toe
Lees ook:Frans restaurant Reflet bestaat 125 jaar
Lees ook:Restaurants met uitzicht over Parijs
Lees ook:Franse cuisine krijgt concurrentie van Japanse
Lees ook:Frans restaurant serveert alleen toetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>