Aso bapao is luxe broodje in Parijs

De Aziatische bapao die bij ons bekend werd door New Kids, is aan een opmars bezig in Parijs, zo meldt Nederlanders.fr. De snack wordt bij ons gezien als een fastfood die je lekker snel in de magnetron gooit of besteld in de snackbar, in Parijs wordt het gestoomde broodje gezien als een delicatesse.

Bij ons is de Bapao allang geen bijzonderheid meer, maar zien we de Aziatische snack als een goedkope deegbol met rotzooivlees erin. In Parijs worden de broodjes echter op traditionele wijze gestoomd en gevuld met ambachtelijke producten. De ‘Bao’, zoals hij bij de Fransen wordt genoemd, is daardoor een culinair hoogtepuntje, net zoals Sushi.

Naast de bapao, is ook de noodlesoep in opmars. Wederom een snack uit het Oosten die wij dankzij Unox als een goedkope tussendoor snack zijn gaan zien, maar die in Frankrijk de hemel ingeprezen wordt voor zijn verfijnde smaak en ingrediënten.

Oftewel: wie rijk wil worden koopt een foodtruck en begint met de verkoop van Vietnamese loempia’s voor vijf euro per stuk. Gegarandeerd dat de Fransen dit als een exquisite lunch zien!

Zie hier een top5 van snacks in Parijs.

Lees ook:Geen extra tax op snacks
Lees ook:Luxe oldtimers en mooie meiden bij Franse autorace Arts en Elegance
Lees ook:Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld
Lees ook:ADV: De Franse taal en wat je er nog niet over wist
Lees ook:Karl Lagerfeld winkelt voor Franse Elle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>