Waarom we Frans inkopen bij de Appie deze week

Het zijn Franse Weken bij Albert Heijn en als echte Francofiel wordt je dan toch benieuwd: Is er werkelijk wat nieuws te halen bij de Appie? Even een bezoek gebracht aan onze grootgrutter.

Tja, er zijn goede aanbiedingen, maar er vallen ook zaken tegen. De macarons zijn niet zo lekker als gehoopt, de Appie bij mij om de hoek heeft geen speciale Franse kaasjes ingekocht en het aanbod stokbrood valt tegen.

Maar er zijn zeker ook pluspunten, zo zijn onze favoriete tomaten Coeur de Boeuff eindelijk een keer verkrijgbaar in Nederland. Deze megatomaten zijn groot, sappig van smaak en erg vlezig. Ze zijn helaas wel erg prijzig, ik zag ze voor drie euro per twee liggen in de schappen.
De Franse vissoep is ook een aanrader, vooral lekker met wat geraspte kaas en een stokbroodje.

Toetjes

Oh la la, de toetjes! Frambozentaart, soesjes met chocoladesaus (profiteroles), crêpes en creme brûlée: ik kan er geen genoeg van krijgen! Dit mag de Albert Heijn wel iedere dag in de schappen leggen.

Huishoudelijke spullen

Naast al het lekkere eten, heeft de Appie ook keukenspullen van onder andere Ilja Gort in de aanbieding. Ovenschalen, wijnkaraffen en kaasplankjes liggen te koop bij de wat grotere AH’s. Helaas zijn ze de spullen nog vrij prijzig, ervaring leert dat ze massaal tegen dumpprijzen worden aangeboden na een actieweek, dus wie geduld heeft kan wellicht volgende week goed inslaan.

Recepten

Wie wat inspiratie nodig heeft voor Franse recepten kan terecht bij de Allerhande op Pinterest. Overigens raad ik wel aan het recept altijd nogmaals te googelen. Appie zet de recepten zo simpel mogelijk online, wat leuk is voor een leek, maar wie wel kan koken wil wellicht wat meer ingrediënten en bereidingswijzen gebruiken. Je doet er dan goed aan om te zoeken naar blogs van hobbykoks of juist professionals, maar die zullen hun geheimen niet zo snel online prijsgeven.

Lees ook:Franse recepten in Allerhande
Lees ook:Frans restaurant serveert alleen toetjes
Lees ook:“Wat een mooi boek!” Frans koken met Echt Eten 2 van Jonathan Karpathios
Lees ook:Etenswaren camoufleren???
Lees ook:Win kookboek Waarom Franse vrouwen niet dik worden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>