Recept: Franse soesjes met speculaas

In Heel Holland Bakt werden deze week Parijse soezen gemaakt. Dit recept faalde jammerlijk bij de kandidaten. Wij kennen een heerlijk winters recept voor soezen met een Nederlands tintje: Soesjes met speculaas.

Ingrediënten Franse soesjes met speculaas:

• 8 plakjes bladerdeeg
• 33 ml melk
• 40 g maïzena
• 60g basterdsuiker
• 3 eierdooiers
• 150 g boter
• 40 g speculaas
• 30 g karamelpasta
• 1 handvol dikke korrel suiker
• gebroken bladgoud (optioneel voor versiering)

Recept:

1 Verwarm de oven voor. 6/7 (190 ° C). Maak van het bladerdeeg een S-vorm op een bakplaat, bestrooi met suiker en bak 30 minuten. Zet het aan de kant.

2Kook in een pannetje de speculaas, 45 g suiker en melk. Klop het ei-geel met de rest van de suiker en maïzena in een aparte schaal, voeg dan aan de pan toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur. Haal het pannetje van het vuur en roer er 75 gram zachte boter doorheen.

3 Giet het mengsel in een bak, dek af met plasticfolie en zet het 20 minuten in de koelkast. Roer dan de rest van de boter en melk door het afgekoelde mengsel. Voeg ook de karamelpasta toe.

4 Snijd het bladerdeeg in tweeën, dit wordt de bodem en top van de soesjes.Vul de binnenkant met de creme en sluit de soesjes. Versier de soesjes met bladgoud (als je geld hebt).

Eet smakelijk!

Lees ook:Zomerweer: Tijd voor het Franse ijsje yoghurt-citroen rozemarijn (recept)
Lees ook:Crème Catalane: een recept uit de Languedoc-Roussillon
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Waterzoï: Een streekgerecht uit Nord-Pas de Calais
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>