Hittegolf in Frankrijk: Brandweer zet openbare brandkranen open

hittegolf-frankrijk-buiten

In de Franse voorstad Aubervilliers heeft men de waterkranen opengezet. Tevens plaatsen mensen opblaaszwembaden op straat, waardoor het een vrolijk waterfestijn is in de straten van de banlieu ten noorden van Parijs.

ouf

Ieder jaar worden de waterkranen opengezet bij heet weer. Niet alleen kinderen profiteren van deze waterstralen, die soms hoger dan de bomen spuiten, ook volwassenen genieten van de welkome verfrissing. Al vinden sommigen het verspilling van kostbaar drinkwater.

waterkranen-parijs

 

De brandweer zet de kranen open, niet alleen in Aubervilliers, maar ook in de wijken Cochennec, Casanova en Tillon. De brandweer hoopt zo om branden te voorkomen in de drukke wijken en oververhitting te voorkomen. De vaak arme bevolking van de wijken hebben geen mogelijkheden om verkoeling te vinden in zwembaden, een tuin of een meer. Door de kranen open te zetten, is er toch nog wat plezier en verkoeling op straat.

Lees ook:Bosbrand in Lacanau
Lees ook:Man steekt zichzelf in brand voor justitiepaleis
Lees ook:HEMA opent 5e winkel in Parijs
Lees ook:Opnieuw speleoloog vast in Frankrijk
Lees ook:Le Pen geen presidentskandidaat meer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hittegolf in Frankrijk: Brandweer zet openbare brandkranen open

 1. Martha Hamnache

  Wat een fout bericht! De mensen zetten de kranen illegaal open met als gevolg dat de brandweer bij bluswerkzaamheden ernstig watergebrek heeft. Miljoenen liters water stromen weg, met als gevolg een verlaagde waterduk waardoor appartmenten in de buurt die zich op de hogere etages bevinden geen water meer hebben. Als je de Franse tv-journaals volgt had je dit kunnen weten.

    /   Reply  / 
  1. Henkie

   yeah lol

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>