“Wat een mooi boek!” Frans koken met Echt Eten 2 van Jonathan Karpathios

“Wat een mooi boek!” is het eerste wat een vriendin uitroept als ze Echt Eten 2 van Jonathan Karpathios op de koffietafel ziet liggen. En niet alleen het uiterlijk van deze vuistdikke kookbijbel is mooi, de recepten, tips en foto’s binnenin zijn ook een genot om te zien.

Karpathios is een Nederlandse Chef en eigenaar van restaurant Vork&Mes in Hoofddorp. Zijn eerste boek was een doorslaand succes en daarom ligt nu deel 2 in de winkel, waarbij vooral de ondertitel ‘Als een Jon in Frankrijk’ nieuwsgierig maakt.

Het boek komt op het juiste moment, want de chef promoot het gebruik van groenten en kruiden uit eigen moestuin. En dat is helemaal hip(ster) op dit moment.

Foto uit Echt Eten 2

Recepten

De recepten zijn simpel, maar oh zo lekker. Zoals een ratatouille, rabarbercompote met aardbei, sinaasappeltaart met eiwit of  auberginetapenade. De recepten zijn opgedeeld in de seizoenen van het jaar, dus lente, zomer, herfst en winter. Per seizoen staan er voor-, hoofd- en nagerechten plus tussendoortjes. Jon vertelt daarnaast wat de groenten van het seizoen zijn en geeft weetjes over bepaalde gerechten.

De prachtige foto’s brengen je in de sfeer van het seizoen en opeens is de herfst niet regenachtig en guur, maar gezellig met romige paté’s en lekkere menu’s vol paddestoelen en druiven.

Echt eten 2 – Als Jon in Frankrijk, Karakter Uitgevers, isbn 9789045204185 € 29,99, verkrijgbaar bij Bol.com

Lees ook:Paddenstoelen in het voorjaar?
Lees ook:Dior + de beste fotografen = Kunst
Lees ook:Win kookboek Waarom Franse vrouwen niet dik worden!
Lees ook:Fotoreportage winter in Parijs
Lees ook:Win boek Ratjetoe van Marion Everink!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>