Zomerweer: Tijd voor het Franse ijsje yoghurt-citroen rozemarijn (recept)

De mussen vallen vandaag van het dak, dus is het tijd voor een heerlijk verfrissend Frans ijsje met de smaak yoghurt-citroen rozemarijn. Hier het recept voor dit zelfgemaakte ijsje. Pas op: Dit is een Frans recept, dus je bent even bezig.

Recept yoghurt-citroen rozemarijn ijs

Ingrediënten

120 g agavesiroop  (dit is biologische siroop, je kunt ook gewone suiker gebruiken)
2 grote takjes rozemarijn
1 biologische citroen
2 kleine bakjes yoghurts (ongeveer 250 ml gezamenlijk)
15 cl volle melk
3 eiwitten
1 ijsmachine
Bereiden

Snijd de citroen in vieren en knijp het sap uit. Doe het sap en de citroenpartjes in een steelpannetje en zet op het vuur. Voeg siroop of suiker toe, samen met de rozemarijn. Roer alles even door totdat het begint met koken. Zet het vuur uit en bedek de pan met een theedoek. Laat dit geheel een paar uur in de koelkast staan. (liefst een hele nacht).

Zeef vervolgens de siroop.

Doe in ene kom de yoghurt en melk.

Klop de eiwitten tot stevige masa. Voeg daarna de gezeefde siroop toe.

Voeg de eiwitten aan het mengsel van yoghurt en melk toe. Roer alle ingrediënten en giet het in een ijsmachine. Doe deze ongeveer 20 minuten aan.  Zet het ijsmengsel in de vriezer. Ongeveer een uur voor consumptie eruit halen.

  • Heb je geen ijsmachine, dan kun je het mengsel ook eerst goed kloppen en dan in de vriezer zetten. Je moet het dan ieder half uur goed doorroeren en weer terugzetten. Je merkt vanzelf wanneer het ijs goed gelukt is.

Lees ook:Recept: Franse soesjes met speculaas
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:Crème Catalane: een recept uit de Languedoc-Roussillon
Lees ook:Nieuw in Frankrijk: Cocktail op basis van wijn
Lees ook:Corsicaanse streekgerechten (deel 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>