Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld

Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld. In 2013 bezochten maar liefst 84,7 miljoen toeristen la douce France, op nummer twee staat Amerika, op nummer drie Spanje.

De minister van Buitelandse zaken Laurent Fabius kondigde in januari aan te streven naar 100 miljoen bezoekers, maar dat werd nog niet behaald. De VS kreeg 69,8 miljoen toeristen over de vloer en Spanje mocht 60,7 gasten verwelkomen in 2013, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek (PDF) dat maandag werd gepubliceerd.

Frankrijk is populair onder Europese toeristen, waarbij de Duitsers in de grootste aantallen langskomen (1,2 procent van het totaal, 13 miljoen toeristen), gevolgd door de Britten. Belgische, Luxemburgse, Italiaanse en Spaanse toeristen kwamen in mindere aantallen, wat wellicht met de crisis te maken heeft.

Van buiten Europa komen vooral Amerikanen naar Frankrijk. Hun aantal steeg met 5,8 procent in 2013 ten opzichte van 2013. Ook de Aziatische toerist heeft Parijs ontdekt, ze kwamen met maar liefst 4,5 miljoen toeristen, een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van 2012. Vooral de Chinese toeristen (1,7 miljoen) zijn in opmars. De Japanners bleven juist weg en hun aantal daalde met 6,7 procent, dit komt door de zwakke yen ten opzichte van de Euro.

Uit eerder onderzoek bleek al dat de toeristen vooral afkomen op Parijs met haar musea en de Eiffeltoren, de stranden van de Côte d’Azur en de skipistes.

Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld
Lees ook:Explosieve stijging Franse werkeloosheid in juli
Lees ook:Recordaantal toeristen in Parijs
Lees ook:Eiffeltoren is 434 miljard euro waard
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld

  1. frans

    In het artikel geen sprake van nederlandse toeristen… Nochtans zijn er elk jaar meer Nederlanders die Frankrijk opzoeken … of zijn deze gewoon vergeten in het artikel ?
    groetjes
    http://www.sud66.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>