Hoeveel verdient Frankrijk aan toerisme? Hier de cijfers.

Frankrijk is het populairste vakantieland onder Nederlanders en Parijs is wereldwijd één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. Al die toeristen brengen behoorlijk wat geld in het laatje. Het World Tourism Organisation Network heeft wereldwijde toerismecijfers gepubliceerd, dit zijn de uitkomsten voor Frankrijk.

De meest populaire bestemmingen zijn Parijs met haar musea en de Eiffeltoren, de stranden van de Côte d’Azur en de skipistes.

In 2012 bezochten 83 miljoen toeristen Frankrijk. Frankrijk zelf had dat jaar een bevolkingsaantal van 65,7 miljoen inwoners. In totaal gaven toeristen in 2011 maar liefst 134 miljard euro uit in La Douce France. De helft van dat geld werd in drie regio’s uitgegeven: l’Ile-de-France (Parijs),  Provence-Alpes-Côte d’Azur met haar stranden en jetset en Rhône-Alpes met de skigebieden.

Toeristen geven het meeste geld uit aan transport en overnachting. Daarnaast geven de toeristen veel geld uit in de horeca en aan shopping.

 

 

Lees ook:Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld
Lees ook:Recordaantal toeristen in Parijs
Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld
Lees ook:Frankrijk blijft populairst in de zomer
Lees ook:Eiffeltoren is 434 miljard euro waard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>