Explosieve stijging Franse werkeloosheid in juli

De Franse werkeloosheid is voor de negende maand op rij gestegen en niet zo’n beetje ook. Het aantal geregistreerde werklozen steeg met 26.100 personen naar een landelijk totaal van 3.420.000 mensen zonder baan. Dit is een nieuw triest record in Frankrijk.
Manuel Valls kondigde dinsdag aan een nieuwe regering te vormen en dat is niet zo gek na de presentatie van de werkeloosheidscijfers. Het aantal werkelozen steeg met 0,8 procent. Vooral jongeren zitten zonder baan. Het aantal werklozen onder de 25 jaar steeg met 0,7%. Ook kwamen meer mensen in de groep langdurig werkelozen (een jaar of langer zonder werk), deze groep steeg met 1,4 procent.
Op 10 september komen vijftig topsectoren en bedrijven bijeen om te vergaderen over oplossingen voor de werkeloosheid.

Lees ook:Werkloosheid stijgt weer
Lees ook:‘Meer dan 3 miljoen Fransen werkloos’
Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld
Lees ook:Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld
Lees ook:Vier doden door storm, twee door lawines in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>