Eiffeltoren is 434 miljard euro waard

De Eiffeltoren in Parijs is het meest waardevolle monument in Europa. De toeristische trekpleister is maar liefst 434 miljard euro waard voor de Franse economie, zo blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek werd gedaan door de Kamer van Koophandel van Monza en Brianza in Italië. Ze hebben een ‘indirecte’ waarde berekend van alle grote monumenten in Europa. Het gaat hierbij niet om het materiële erfgoed van de monumenten, maar om hun imago. Criteria waren onder andere de ’toeristische waarde’ van de locatie, het aantal werknemers en de toestroom van buitenlandse toeristen. Bij de Eiffeltoren werken 300 mensen. De ’ijzeren dame’ trok vorig jaar 7,1 miljoen bezoekers.

De Eiffeltoren laat andere monumenten in Europa ver achter zich, in het onderzoek. Op nummer twee staat het Colosseum in Rome met een waarde van 91 miljard euro, gevolgd door de Sagrada Familia in Barcelona (90 miljard).

Bron: Le Parisien.

Lees ook:Eiffeltoren meest gefotografeerd
Lees ook:Half miljoen voor stuk trap Eiffeltoren
Lees ook:Louis Vuitton meest winstgevende luxemerk ter wereld
Lees ook:Fransen werken het minste van Europa
Lees ook:Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>