De best bezochte toeristische bestemming ter wereld

Frankrijk blijft hot. Het is nog steeds de best bezochte toeristische bestemming ter wereld. Dat blijkt uit cijfers, die de Franse Staatssecretaris van Toerisme, Hervé Novelli, bekend heeft gemaakt. In 2008 ontving Frankrijk circa tachtig miljoen bezoekers. Het aantal Nederlandse overnachtingen steeg met maar liefst 11 procent.

Uit de cijfers blijkt dat het toerisme vanuit andere Europese landen vorig jaar met 4 procent is gedaald. In de eerste maanden van 2009 kwamen er evenveel toeristen naar Frankrijk als in dezelfde periode in 2008. Over de rest van het jaar valt nog niets met zekerheid te zeggen.

De bestedingen van de Nederlanders zijn ook ongeveer gelijk aan vorig jaar. De Duitsers geven wat meer uit en Britten en Italianen doen het wat zuiniger aan. De gemiddelde verblijfsduur stijgt enigszins. Parijs en het zuidoosten van Frankrijk blijven de favoriete bestemmingen.

Frankrijk was voor Nederlandse toeristen in 2008 de eerste bestemming als het gaat om het aantal overnachtingen (32,2 miljoen) en bestedingen (1,3 miljard euro), een toename van 11 procent ten opzichte van 2007. Het aantal verblijven steeg daarbij met 10 procent tot 2,9 miljoen. Het aantal korte vakanties steeg met 9 procent ten opzichte van 2007.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld
Lees ook:Frankrijk krijgt meeste asielaanvragen van Europa
Lees ook:Nederlanders drinken steeds minder Franse wijn
Lees ook:Meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie
Lees ook:Recordaantal toeristen in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>