Vanavond op tv: docu over Brigitte Bardot

Ze was een icoon en sekssymbool in de jaren ’50, en werkte als fotomodel, actrice en zangeres. Ze was zo beroemd dat door alleen haar initialen (BB) te noemen, iedereen al wist over wie het ging: Brigitte Bardot. Het televisieprogramma Close-Up van de Avro zendt dinsdagavond een documentaire uit over de Franse ster.

In de documentaire vertelt de actrice zélf hoe zij uitgroeide tot een idool, maar ook hoe ze op haar veertigste een totaal nieuwe wending aan haar leven gaf. Bardot heeft zich na haar modellen- en acteercarrière ontpopt tot dierenrechtenactiviste. Ze heeft in de Franse media herhaaldelijk onder vuur gelegen vanwege haar controversiële uitspraken over immigratie en homoseksualiteit. De afgelopen jaren is ze niet meer veel in het openbaar verschenen.

Close Up: En Brigitte Schiep Bardot (AVRO). Dinsdag 14 december, 23.00 uur, NED2.

Foto: Michel Bernanau/WikiCommons.

Lees ook:Expositie over Brigitte Bardot
Lees ook:Docu’s over Brigitte Bardot en Isabelle Huppert online
Lees ook:Brigitte Bardot wil geen film over haar leven
Lees ook:Mooiste zeldzame foto’s van Brigitte Bardot
Lees ook:Brigitte Bardot is een vieze racist geworden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>