Docu’s over Brigitte Bardot en Isabelle Huppert online

Voor wie dinsdagavond de documentaire over Brigitte Bardot, in het televisieprogramma Close Up (AVRO), gemist heeft: de uitzending is op de website van Close Up terug te zien. Klik hier voor de video van En Brigitte schiep Bardot, waarin het voormalige pin-up model/actrice zélf vertelt over hoe zij uitgroeide tot een idool, maar ook hoe ze op haar veertigste een totaal nieuwe wending aan haar leven gaf.

In het archief van Close Up zijn overigens vrijwel alle oude afleveringen terug te zien. Zo ook de documentaire over de Franse actrice Isabelle Huppert. Zij is niet bang om in de huid van neurotische, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen; rollen die ze op intense en hypnotiserende wijze vertolkt. De roodharige actrice weet een groot publiek aan zich te binden en is de lieveling van befaamde regisseurs. Klik hier om De blik van Isabelle Huppert te bekijken.

Foto: Michel Bernanau/WikiCommons.

Lees ook:Huppert: “Film is intiem avontuur met jezelf”
Lees ook:Vanavond op tv: docu over Brigitte Bardot
Lees ook:Mooiste zeldzame foto’s van Brigitte Bardot
Lees ook:Mooi oud worden, op z’n Frans
Lees ook:Isabelle Huppert voorzitter jury filmfestival Cannes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>