Expositie over Brigitte Bardot

Ze is inmiddels al 75 jaar, maar iedereen herinnert zich haar nog als dat jonge, blonde, mooie pin-up model: Brigitte Bardot. Vandaag is een expositie geopend die geheel aan haar gewijd is, in, hoe kan het ook anders, haar favoriete badplaats Saint-Tropez. Op de expositie zijn honderden foto’s en schilderijen (gemaakt door bekende kunstenaars als Andy Warhol), maar ook persoonlijke brieven te zien.

Brigitte Bardot, vaak simpelweg BB genoemd, was een sekssymbool en icoon in de jaren ’50. Ze werkte als fotomodel, actrice en zangeres. Later heeft ze zich ontpopt tot dierenrechtenactiviste. Ze heeft in de Franse media herhaaldelijk onder vuur gelegen vanwege haar controversiële uitspraken over immigratie en homoseksualiteit. De afgelopen jaren is ze niet meer veel in het openbaar verschenen.

De expositie is t/m 31 oktober iedere dag te bezichtigen van 11.00 tot 20.00 uur, in de zomermaanden juli en augustus zelfs tot 23.00 uur. De kaartjes kosten € 11,- per stuk, kinderen onder de 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Foto: Michel Bernanau.

Lees ook:Vanavond op tv: docu over Brigitte Bardot
Lees ook:Brigitte Bardot is een vieze racist geworden
Lees ook:Expositie over actrices en hun kapsel
Lees ook:Mooiste zeldzame foto’s van Brigitte Bardot
Lees ook:Hoera! Brigitte Bardot vandaag 80 jaar! (Foto’s van vroeger)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>