The Artist maakt kans op tien Oscars

De Franse stomme zwartwitfilm The Artist is genomineerd voor maar liefst tien Oscars, waaronder die van beste film. De film van regisseur Michel Hazanavicius won onlangs al drie Golden Globes, voor beste komedie, beste acteur in een komedie en mooiste muziek.

De Franse filmster Jean Dujardin kreeg een Oscarnominatie in de categorie beste acteur voor zijn rol in The Artist; actrice Bénérice Bejo maakt kans op het felbegeerde beeldje voor beste vrouwelijke bijrol.

De film speelt zich af in Hollywood in 1927. George Valentin is knap, charismatisch en de grote ster van de ‘stomme film’. Wanneer de geluidsfilm echter zijn intrede maakt, raakt de carrière van George in het slop. Drank en armoede brengen hem verder in verval. De carrière van de opkomende jonge actrice Peppy Miller, schiet juist als een raket omhoog. Zij biedt hulp aan George om terug op het witte doek te verschijnen en spoort hem aan danser te worden. Samen proberen zij de weg naar de top te vinden.

In de categorie beste film neemt The Artist het op tegen The Descendants, Extremely Loud & Incredibly Close, The Help, Hugo, Midnight in Paris, Moneyball, The Tree of Life en War Horse. De Oscars worden op 26 februari uitgereikt.

Lees ook:Win dvd The Artist!
Lees ook:The Artist grote winnaar Oscars
Lees ook:The Artist grote winnaar Césars
Lees ook:Vijf Oscarnominaties voor Amour
Lees ook:Dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp speelt in film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>