The Artist grote winnaar Césars

De Franse stomme zwart/witfilm The Artist heeft de César voor Beste Film gewonnen. De Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, werden vrijdagavond uitgereikt in Parijs. 

De film van de Franse regisseur Michel Haznavicius, met tien nominaties ook de grote favoriet bij de Oscars, sleepte in totaal zes Césars in de wacht. Zo kreeg Michel Hazanavicius de César voor Beste Regisseur en ging Bérénice Béjo er met het beeldje voor Beste Actrice vandoor, voor haar hoofdrol in The Artist.

Omar Sy won de César voor Beste Acteur voor zijn hoofdrol in het komische drama Intouchables, dat vanaf 22 maart ook in Nederland te zien is. De prijs voor Beste Acteur in een bijrol ging naar Michel Blanc voor zijn rol in het politieke drama L’exercise de l’etat. De Spaanse actrice Carmen Maura kreeg een César voor haar bijrol in de komedie Les Femmes du 6ème etage.

In de categorie Beste Buitenlandse film won A Separation van regisseur Asghar Farhadi.

Bekijk een overzicht van alle winnaars.

Lees ook:The Artist grote winnaar Oscars
Lees ook:Des Hommes et des Dieux wint César voor Beste Film
Lees ook:The Artist maakt kans op tien Oscars
Lees ook:Kirsten Dunst beste actrice in Cannes
Lees ook:Des Hommes et des Dieux grootste kanshebber Césars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>