Vijf Oscarnominaties voor Amour

De Franse film Amour is genomineerd voor maar liefst vijf Oscars. Het prachtige drama van regisseur Michael Haneke maakt kans op een Oscar voor onder meer Beste Film en Beste Niet-Engelstalige Film. De Franse filmhit Intouchables, die wereldwijd miljoenen bezoekers trok, werd genegeerd door de Academy en kreeg geen enkele nominatie.

In Amour staan de bejaarde Anne (Emmanuelle Riva) en Georges (Jean-Louis Trintignant) centraal. Ze leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement.
Amour maakt kans op de Oscar voor Beste Film, Beste Actrice (de 85-jarige Emmanuelle Riva kan de oudste Oscarwinnares ooit worden), Beste Regie, Beste Script en Beste Niet-Engelstalige Film. De Oscars worden op 24 februari uitgereikt. Vorig jaar won Amour al de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Lees ook:Amour verschijnt op DVD
Lees ook:Marion Cotillard: geen Oscar, misschien wel een Bafta
Lees ook:Liefdesverhaal van het jaar: Amour
Lees ook:The Artist grote winnaar Oscars
Lees ook:The Artist maakt kans op tien Oscars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>