Mont Aiguille. L’endroit préféré de… Onne Smeets

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…‘ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Vandaag geven wij het woord aan Onne Smeetslectrice Nederlandse taal en cultuur aan de universiteit van Metz (zie weblog).

 

Onne, wat is jouw endroit préféré in Frankrijk?

‘Dat is een moeilijke vraag! Frankrijk heeft zoveel verschillende gezichten, daarom blijft het land mij ook boeien. Speciale plekjes in mijn hart hebben de regio’s Rhône-Alpes, Bretagne en, sinds ik in het noord-oosten van het land woon, de Lorraine en de Elzas.

Maar als ik dan toch één plek zou moeten noemen, dan zou dat de Mont Aiguille zijn in het zuiden van het massief Le Vercors. Het steekt als een trotse pauw boven het landschap uit en kent veel verschillende aangezichten. Ieder seizoen lijkt een andere Mont Aiguille te laten zien. Maak maar eens de rondwandeling ‘le tour du mont aiguille’, vanuit elke hoek ziet de berg er anders uit. En voor degenen die de tocht naar boven wagen….. onbeschrijfelijk!’

   

 

Lees ook:Barrage de Bimont. L’endroit préféré de Gina Becker
Lees ook:Burgemeester voor rechtbank om zelfverrijking
Lees ook:Le Mont Sainte Victoire. L’endroit préféré de… Petra Vanhautem
Lees ook:Regionaal: Basse-Normandie
Lees ook:Metz. L’endroit préféré de… Rob van Dijck.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>