Burgemeester voor rechtbank om zelfverrijking

De burgemeester van Mont Saint-Michel, het Franse schiereiland vlakbij Normandië, is door justitie in Frankrijk aangeklaagd wegens zelfverrijking.

Eric Vannier hangt een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een boete van 30.000 euro boven het hoofd. Volgens de aanklager heeft hij zichzelf bevoordeeld door de haltes van de shuttlebus naar de Mont Saint-Michel (een toeristische trekpleister) te verplaatsen, zodat de toeristen langs zijn winkels en restaurants moeten lopen. Hij zou medewerkers van het stadsdeel onder druk hebben gezet om de bushaltes te laten verplaatsen. Vannier is eigenaar van zo’n tachtig procent van de winkels op de berg en twintig procent aan de kust.

Vannier is burgemeester van Mont-Saint-Michel sinds 1983 – met een onderbreking van 2001 tot 2008. Hij verdient jaarlijks zo’n 29 miljoen euro met zijn bedrijven. Op 27 februari doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Bron: France 3.

Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 3: de zee
Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 5: wandeltochten in de baai
Lees ook:Dit zijn de tien nieuwe Franse plaatsen op Unesco werelderfgoedlijst (Fotoreportage)
Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 1: het ontstaan
Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 4: bezoek de stad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>