Metz. L’endroit préféré de… Rob van Dijck.

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…’ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Marketing- en communicatie-adviseur Rob van Dijck kiest voor de stad Metz, waar hij sinds september 2012 woont. Hij werkt deels in Metz (bij Land Rover) en in Nederland (bij Historisch Goud). Ondertussen volgt hij een intensieve cursus Frans aan de universiteit van Metz (Université de Lorraine).

Hij legt uit: ‘Mijn favoriete plek? Het is moeilijk kiezen want Frankrijk heeft vele prachtige paysages en mooie historische steden. Vanwege de behoefte aan zon ben je geneigd door te rijden naar het zuiden. Een verborgen Franse schoonheid ligt naar mijn mening juist in het noorden! Daar heb ik sinds vorig jaar Metz ontdekt. De stad ligt vlak onder Luxemburg in het departement de Moselle, in de streek de Lorraine (zie video).

Het is een historische stad met een prachtige kathedraal, mooie pleinen en veel groen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Centre Pompidou-Metz. De stad is tevens de ideale uitvalsbasis om steden als Luxemburg, Nancy, Strasbourg en Parijs te bezoeken. Metz est une ville à découvrir!’

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Gordes. L’endroit préféré de… Liz Lemus.
Lees ook:Mont Aiguille. L’endroit préféré de… Onne Smeets
Lees ook:Le Mont Sainte Victoire. L’endroit préféré de… Petra Vanhautem
Lees ook:Barrage de Bimont. L’endroit préféré de Gina Becker
Lees ook:Regionaal: Lorraine (Lotharingen)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>