Barrage de Bimont. L’endroit préféré de Gina Becker

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…’ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Gina Becker, uit Duitsland, werkt sinds september 2012 als au pair in Celony, een dorpje ten noorden van Aix-en-Provence. Haar favoriete plek is barrage (stuwmeer) de Bimont.

Gina brengt veel tijd door bij dit stuwmeer, omdat ze houdt van het uitzicht op de Mont St. Victoire en de kleuren van het water. Ze zegt: ‘Ce bleu est magnifique et clair.’  De rode stenen en zandkorrels laten haar denken aan een verlaten woestijn. Het lijkt alsof ze zich in een andere wereld bevindt. Ze komt er vaak, om even nergens aan te denken. Ze legt uit: ‘Het verveelt nooit. Er is hier veel te doen. Je kunt hier fijn wandelen, fietsen of gewoon zomaar picknicken.’

Foto’s © Gina Becker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Gordes. L’endroit préféré de… Liz Lemus.
Lees ook:Le Hangar. L’endroit préféré de… Marina Kulik
Lees ook:Mont Aiguille. L’endroit préféré de… Onne Smeets
Lees ook:Zelfs met een wapen ben je als vrouw niet veilig binnen het Franse leger
Lees ook:Metz. L’endroit préféré de… Rob van Dijck.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>