Le Mont Sainte Victoire. L’endroit préféré de… Petra Vanhautem

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…’ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Deze week aan het woord: Petra Vanhautem (28). Zij werkt voor een Franse touroperator.

Petra vertelt: ‘Ik woon sinds een jaar in Aix-en-Provence samen met mijn vriend Thibault. Thibault is Frans maar komt niet uit deze regio, maar uit het noorden, Picardie om precies te zijn!

In de loop der jaren heb ik al heel wat mooie plekjes in Frankrijk gezien. Vroeger op vakantie met mijn ouders, daarna zelf op ontdekkingstocht. De laatste jaren bezoek ik regelmatig familie van Thibault die op verschillende plekken in Frankrijk wonen en ben ik natuurlijk flink de regio rondom Aix-en-Provence aan het verkennen.

Mijn endroit préféré ligt niet ver van Aix-en-Provence af, op ongeveer 10 kilometer. Het is de Mont Sainte Victoire. Deze berg is 1011 meter hoog en is vanuit bijna heel Aix te zien. Ik zie hem dan ook als ik mijn straat uitrijd en zelfs vanuit het kantoor waar ik werk. Als ik vanuit een andere plaats terugkom in Aix is het het eerste herkenningspunt dat ik weer zie. De kleuren van de berg veranderen met het licht dat erop valt. Het gebied rondom de Mont Sainte Victoire is daarnaast prachtig om te wandelen. Het uitzicht vanaf de top is magnifique!’

 

Lees ook:Mont Aiguille. L’endroit préféré de… Onne Smeets
Lees ook:Barrage de Bimont. L’endroit préféré de Gina Becker
Lees ook:Win reisgids 100% Provence & Côte d’Azur!
Lees ook:Michelingids 2014: Beste restaurants in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Poitou-Charentes in top 10 Lonely Planet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>