Frankrijk favoriete vakantiebestemming van Europeanen

Het is al jaren de favoriete vakantiebestemming van Nederlanders, maar nu is Frankrijk voor het eerst ook de nummer één van Europeanen. Dat blijkt uit een onderzoek van Ipsos/Europe Assistance naar de vakantieplannen van Europanen.

Zo’n 58 procent van de Europanen is van plan dit jaar op zomervakantie te gaan, het laagste peil ooit gemeten bij het jaarlijkste onderzoek van Ipsos/Europe Assistance. Van hen gaat 48 procent op vakantie in eigen land. Van degenen die wel naar een ander land gaan, blijven de meesten in Europa, waarbij Frankrijk de titel van favoriete bestemming heeft overgenomen van Italië.

Terwijl veel Italianen, Britten en Spanjaarden dit jaar niet op vakantie gaan vanwege de crisis, hebben de Fransen zich ontpopt tot de fanatiekste reizigers: maar liefst 70 procent van de Fransen gaat op vakantie.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Fransen zijn niet goed in vakantie vieren
Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld
Lees ook:37% van de Fransen gaat vreemd
Lees ook:Veel drukte op Franse wegen door meivakantie
Lees ook:Frankrijk blijft favoriete vakantieland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>