37% van de Fransen gaat vreemd

Zijn Fransen trouwe partners? Ehm, niet echt. Maar liefst 37% van de Fransen is weleens vreemd gegaan of zou er totaal geen problemen mee hebben om overspel te plegen. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Gleeden, een datingsite voor getrouwde mensen.

Zo gaf 17% van de ondervraagden aan zijn of haar huidige partner bedrogen te hebben (21% van de mannen en 10% van de vrouwen). En eenvijfde zei dat dat zou kunnen gebeuren. Opvallend uit het onderzoek is verder dat maar liefst 58% van de ondervraagden zijn of haar partner zou vergeven, als diegene is vreemdgegaan. Mannen (62%) zijn hierin vergevensgezinder dan vrouwen (54%).

Voor het onderzoek werden 1.501 getrouwde personen ondervraagd. De enquete werd uitgevoerd in Frankrijk, Spanje en Italië. De resultaten van de drie landen waren vrijwel identiek, maar de Italianen zijn minder geneigd om hun partner te vergeven als diegene ontrouw is geweest (51%).

Lees ook:Fransen willen Wallonië best ‘adopteren’
Lees ook:Merendeel Fransen steunt Sarko’s veiligheidsmaatregelen
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:Zes op tien Fransen voor “langdurige” staking
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>