Fransen zijn niet goed in vakantie vieren

Maar liefst 27% van de Fransen gaat niet op vakantie deze zomer, zo blijkt uit een onderzoek van autoverzekering EuropAssistance. Diegenen die wel op vakantie gaan, geven behoorlijk wat geld uit. Gemiddeld spendeert een Fransman 2227 euro aan zijn vakantie. Dat er minder Fransen op vakantie gaan, heeft natuurlijk alles te maken met de kwakkelende economie van het land. Ook veel Italianen en Belgen blijven liever thuis dit jaar. Met Duitsland en Oostenrijk gaat het juist erg goed en de inwoners zijn reislustiger dan ooit.

Vakantievoorkeuren

Wanneer de Fransen op vakantie gaan, dan kiest het merendeel voor een strandvakantie; maar liefst 61% van de ondervraagden gaat naar de zee. Minder dan een kwart (24%) heeft een voorkeur voor de bergen. Het liefst blijven de Fransen in eigen land, 64% wil het land niet uit. Ook willen ze graag lang van te voren weten waar ze naartoe gaan, maar toch kiest 32% voor een lastminute bestemming. Vorig jaar koos slechts 22% daarvoor. Ook dat ligt natuurlijk aan de economie: Wie geld heeft kan van te voren plannen, wie een onzeker bestaan heeft wacht liever tot het laatste moment met boeken.

Uit de barometer blijkt ook dat Frankrijk nog steeds het meest favoriete vakantieland is voor Nederlanders. Maar liefst 30 procent kiest voor een vakantie in La Douce France. En dan gaan ze natuurlijk niet naar hotels, maar campings.

 

 

Lees ook:Frankrijk favoriete vakantiebestemming van Europeanen
Lees ook:Fransen werken het minste van Europa
Lees ook:Naturisten gaan liefste naar Frankrijk
Lees ook:Frankrijk populairste vakantiebestemming
Lees ook:ADV: De Franse taal en wat je er nog niet over wist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>