Belgische groenten worden Frans

De Standaard Online bericht vanochtend dat het Belgische La Corbeille, een producent van groenten- en fruitconserven, wordt overgenomen door de Franse sectorgenoot Bonduelle.

La Corbeille, opgericht in 1899, is gespecialiseerd in groenten- en fruitconserven. De hoofdzetel ligt in Westmeerbeek, bij Antwerpen. Het bedrijf realiseert een omzet van 67 miljoen euro en heeft 272 medewerkers in drie productievestigingen: Westmeerbeek, Rijkevorsel en Stabroek. De capaciteit van het bedrijf, zo is op de eigen site te lezen, bedraagt ruim 100.000 ton.

Bonduelle kondigde maandag ook een alliantie aan in de diepvriessector in Frankrijk.

Bij de overname van La Corbeille door Bonduelle zijn er niet meteen gevolgen voor het personeel, aldus algemeen directeur Roger Deboutte van La Corbeille. Hij benadrukt de complementariteit en het volle orderboekje die La Corbeile een interessante partij maken voor Bonduelle.

Volgens Deboutte zijn er geen formele garanties maar maakt de overname voor Bonduelle deel uit van een langetermijnstrategie. "Ze hebben niet de gewoonte om meteen drastische maatregelen te nemen." De huidige bedrijfsleiding blijft voorlopig ook op post, zo is te lezen op HLN.be.

Volgens de vakbonden zijn de medewerkers nochtans ongerust over de toekomstplannen. "De directie heeft enkel de overname aangekondigd, maar niet gesproken over mogelijke gevolgen voor het personeel", reageert Nicole Houbrechts van het ABVV. "De wet op de overname zorgt ervoor dat de cao's van kracht blijven, maar over de plannen op langere termijn hebben wij op dit moment geen informatie. We hebben de directie hierover een vergadering gevraagd." Ook bij het ACV klinkt het dat er vragen zullen worden gesteld.

Lees ook:Werknemers ontslagen door berichten op Facebook
Lees ook:Niet eens met de directie? Gijzelen!
Lees ook:Artsen vergiftigd in ziekenhuis Parijs
Lees ook:Vrouw zoekt schenkers om arbeiders te betalen
Lees ook:Zes doden bij helikopterongeluk Provence

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>