Artsen vergiftigd in ziekenhuis Parijs

Hotel_Dieu_-_Entree_principaleIn een ziekenhuis in Parijs zijn gisteren zes medewerkers vergiftigd. De politie heeft vanmorgen een vrouw gearresteerd, die patiënte is op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Dat meldt het Franse dagblad Le Parisien.

Zes personeelsleden van Hôtel-Dieu, het oudste ziekenhuis van de Franse hoofdstad, dronken gisterochtend koffie in een rustzaaltje op de afdeling psychiatrie. Zij dronken de koffie uit een thermoskan. Een paar uur later werden ze allemaal ontzettend moe en tegen het middaguur vielen ze in slaap. De medewerkers (twee artsen, twee verplegers en twee ziekenverzorgsters) hebben de hele dag geslapen. Uit onderzoek bleek dat een sterke dosis Loxapac, een geneesmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt om psychoses tegen te gaan, in de koffie had gezeten. Volgens de politie is er dan ook sprake van vergiftiging. De medewerkers zijn allemaal buiten levensgevaar en zijn vanmorgen zelfs weer aan het werk gegaan.

De vrouw die gearresteerd is, was de avond voor het incident opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze psychiatrische problemen heeft. Ze heeft, samen met haar 3-jarige zoontje, de nacht doorgebracht in Hôtel-Dieu. Op de bewuste ochtend is ze gezien in de rustkamer. Die is eigenlijk alleen bestemd voor personeel, maar de deur zat niet op slot.

Foto: Clio.

Lees ook:Frans familiedrama met Nederlandse moeder
Lees ook:Vrouw die baby uit raam gooide, ligt in ziekenhuis
Lees ook:Abortus bij verkeerde vrouw in Frans ziekenhuis
Lees ook:Moeder Carla Bruni opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Eerste EHEC-dode in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>