Werknemers ontslagen door berichten op Facebook

266px-Facebook_svgEerder kreeg een 19-jarige jongen uit het Franse Brest al een celstraf van drie maanden, omdat hij agenten had beledigd op Facebook, nu heeft een rechter in Frankrijk beslist dat drie werknemers terecht zijn ontslagen nadat zij beledigende teksten schreven over het bedrijf waarvoor zij werkten.

Het gaat om drie personen die werkten bij het ingenieursbedrijf Alten in Boulogne-Billancourt, in het departement Hauts-de-Seine. Zij schreven op hun Facebookpagina’s beledigende teksten over het bedrijf. Zo omschreef één van hen Alten als een ”rampzalige club”. Twee andere medewerkers hadden daarop gereageerd met: “Welkom bij de club.” De directie van het bedrijf ontsloeg de werknemers hierop. De werknemers waren het hier niet mee eens en stapten naar de rechter. Die heeft nu de directie dus in het gelijk gesteld.

Bron: 20minutes.

Lees ook:Niet eens met de directie? Gijzelen!
Lees ook:Belgische groenten worden Frans
Lees ook:Ryanair vertrekt uit Marseille
Lees ook:Vanessa Paradis en Johnny Depp weer samen?
Lees ook:Fransman krijgt 4.700 euro na gebroken tand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>