Absint weer legaal in Frankrijk

Absint is weer legaal in Frankrijk. De sterk alcoholische drank (tot ruim 70%) met vermeende hallucinogene werking mocht de laatste jaren wel verkocht worden in Frankrijk, maar uitsluitend onder een andere naam.  De Franse regering heeft nu ingestemd met een plan om dit verbod uit 1915 op te heffen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Absint staat bekend om zijn vermeende hallucinogene werking. Zo zou schilder Vincent van Gogh er niet alleen zijn gele periode aan te danken hebben, maar ook het afsnijden van zijn oor. De huidige absint is echter niet te vergelijken met die uit vroegere tijden, toen artiesten als Oscar Wilde, Ernest Hemmingway, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Guy de Maupassant en Edouard Manet het met liters nuttigden. Nu gelden er duidelijke regels. Zo mag er maximaal 10 mg thujon per kg (of 35 mg voor de bitters) in verwerkt worden.

Lees ook:Uitgelicht: absint
Lees ook:Filmdrieluik over Père Lachaise (1)
Lees ook:Brigitte Bardot wil geen film over haar leven
Lees ook:Sarkozy en Bruni gaan hokken
Lees ook:Zelfmoordpoging Franse ex-minister Haigneré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>