Filmdrieluik over Père Lachaise (1)

In de serie ‘Onvergankelijk Parijs’ heeft de Nederlandse schrijver en filmmaker Andy Arnts een filmdrieluik over de wereldberoemde begraafplaats Père Lachaise in de Franse hoofdstad gemaakt. In het eerste deel komen onder anderen Oscar Wilde, Victor Noir, Yvette Guilbert en Frédéric Chopin aan bod.

Zo wordt stilgestaan bij het graf van Oscar Wilde dat dagelijks wordt beklad door tientallen vrouwen. Maar dat is nog niets vergeleken met het graf van Victor Noir, waarop een standbeeld van deze journalist en beruchte playboy ligt. Naar verluidt stimuleert het aanraken van Noirs geslachtsdeel de vruchtbaarheid. Jaren na zijn dood wordt Noir dus nog dagelijks betast door tientallen vrouwen…

Lees ook:Fans kunnen graf Oscar Wilde niet meer kussen
Lees ook:Ophef over standbeeld Carla Bruni
Lees ook:Standbeeld verwijderd wegens te grote borsten
Lees ook:Stranden Bretagne dicht door algen
Lees ook:De Held Bertrand du Guesclin (2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>