Liefdesverhaal van het jaar: Amour

De film wordt het meest krachtige liefdesverhaal van het jaar genoemd, en met zo’n titel kan het ook niet anders: Amour. De Franse film van regisseur Michael Haneke laat zien dat het leven geen makkelijke weg is om te bewandelen, vooral niet als de ouderdom toeslaat.

Anne (Emmanuelle Riva) en Georges (Jean-Louis Trintignant) zijn al op leeftijd en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct, waardoor ze aan één kant van haar lichaam verlamd raakt en er een nieuwe fase in hun samenzijn aanbreekt. George verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Ook wordt de relatie met hun dochter (Isabelle Huppert), die in het buitenland woont, behoorlijk op de proef gesteld.

Amour sleepte eerder dit jaar de prestigieuze Gouden Palm in de wacht. Vanaf 15 november is deze film te zien in de bioscoop in Nederland.

Lees ook:Amour verschijnt op DVD
Lees ook:Vijf Oscarnominaties voor Amour
Lees ook:The Artist maakt kans op tien Oscars
Lees ook:Win dvd The Artist!
Lees ook:Audrey Tautou schittert in Thérèse Desqueyroux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>