Vier Franse films in top 20

Franse films zijn momenteel erg populair in Nederland. Maar liefst vier Franse films staan deze week in de top twintig van de Nederlandse bioscopen.

De filmhit Intouchables, een heerlijke komedie over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een verlamde miljonair en een jonge Senegalees uit de Parijse banlieues, heeft al 850.000 bezoekers getrokken. Daarmee is de film de best bezochte Franse film in Nederland ooit.

De Rouille et d’Os, het prachtige drama waarin de Franse steractrice Marion Cotillard -foto hierboven – schittert, trok tot nu toe 50.000 bezoekers. Verder staan ook de komedie Le Prénom, waarin de gekozen naam voor een nog ongeboren kind voor opschudding in de familie zorgt, en Tous Ensemble, een warme komedie over vijf oudere vrienden die besluiten bij elkaar te gaan wonen, in de top twintig.

Lees ook:Marion Cotillard schittert naast Leo
Lees ook:Marion Cotillard in campagne Dior
Lees ook:Marion Cotillard bevallen van zoontje
Lees ook:Dé Franse filmhit van 2010
Lees ook:Marion Cotillard speelt prostituee in nieuwe film

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vier Franse films in top 20

  1. Cees van Dukenburg

    Ik hoorde dat Intouchables een heel goede film moet zijn. Ik wil hem daarom zeker zien. De grote tegenstelling tussen de twee hoofdrolspelers lijkt me reuze interessant.

      /   Reply  / 
  2. D Tijssen

    Heb zelf Intouchables ook onlangs gezien, ook als je niet op zoek bent naar een film met een maatschappelijk verantwoorde boodschap is de film zeer de moeite waard. Lang geleden dat ik zo gelachen heb.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>