Dé Franse filmhit van 2010

Het was de best bezochte film van 2010 in Frankrijk: Les Petits Mouchoirs. De film van regisseur Guillaume Canet trok bijna vijf miljoen bezoekers en ging daarmee het succes van Inception van regisseur Christopher Nolan voorbij. Vanaf 13 januari 2011 is Les Petits Mouchoirs ook in Nederland te zien.

De film, met onder anderen Oscarwinnares Marion Cotillard in de hoofdrol, gaat over een groep vrienden die na een ernstig ongeluk van hun vriend Ludo, toch besluiten op vakantie te gaan naar zee. Met alle gevolgen van dien. Vriendschappen, liefdes en zekerheden worden op de proef gesteld en hun leven komt op losse schroeven te staan.

Frankrijkblogs redacteur Helene van Santen had onlangs een interview met regisseur Guillaume Canet in Parijs. Hij vertelt over wat succes voor hem betekent, waarom Les Petits Mouchoirs de meest persoonlijke film is die hij ooit heeft gemaakt én hoe het was om samen te werken met zijn geliefde Marion Cotillard. Binnenkort hier te lezen op Frankrijk.blog.nl!

Lees ook:Marion Cotillard bevallen van zoontje
Lees ook:Filmrecensie Les Petits Mouchoirs
Lees ook:Marion Cotillard weigert rol door zwangerschap
Lees ook:Win DVD Les Petits Mouchoirs!
Lees ook:Les Petits Mouchoirs in radioprogramma Tijd voor Twee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>