“Staking kost 200 tot 400 miljoen euro per dag”

397px-Gestao-Lagarde-croppedDe stakingsacties in Frankrijk kosten de Franse economie tussen de “200 en 400 euro per dag”. Dat heeft de Franse minister van Economie, Christine Lagarde, gezegd in een interview met de Franse radiozender Europe 1.

Lagarde voegde eraan toe dat het moeilijk is om het bedrag exact te berekenen. Frankrijk is al ruim drie weken in de greep van stakingen en protestacties tegen de plannen van de regering om de pensioenleeftijd te verhogen.

Vorige week werden al cijfers bekend van verschillende bedrijven die de dupe zijn van de acties. Zo zou één stakingsdag de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM ongeveer 5 miljoen euro kosten. Een woordvoerder van het Franse spoorwegbedrijf SNCF maakte bekend dat één stakingsdag het bedrijf 20 miljoen euro kost.

Foto: Fábio Pozzebom/WikiCommons.

Lees ook:Werkloosheid stijgt weer
Lees ook:Bijna acht miljoen armen in Frankrijk
Lees ook:Maar één op de vijf Franse bedrijven investeert in 2014
Lees ook:Fransen werken het minste van Europa
Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>