Fransen werken het minste van Europa

Het gaat duidelijk beter met de Duitse economie dan die van de Fransen. La Douce France begint zich nu af te vragen of dat wellicht aan hun eigen mentaliteit ligt. Er zijn cijfers bekend gemaakt over de werkethos in Europa en daaruit blijkt dat de Fransen bijna het minste werken per week.

Een fulltime werkweek duurt in Frankrijk 35 uur, ambtenaren gaan op hun 50ste met pensioen en Fransen werken bijna het minste van Europa. Ter vergelijking: Franse medewerkers besteden 120 uur minder per jaar op hun werk dan de Italianen, 186 uur minder dan de Duitsers en 239 uur minder dan de Britten.

De Franse regering heeft nu besloten 41 miljard tot en met 2017 te bezuinigen op de lonen van ambtenaren. Maar Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als de werknemers nu al hebben aangekondigd massaal te gaan staken tegen deze loonkortingen.

Eerlijk

Vraag is natuurlijk: Is het werkelijk zo slecht dat de Fransen minder werken? Met de economie gaat het niet goed, maar dat komt niet alleen door het aantal uur dat de Fransen fulltime werken. Wellicht hebben de Fransen het wel erg goed voor elkaar dat ze 5 x 7 werken en tijd hebben om te lunchen en familie, in plaats van 5 x 8 te werken.

De bedrijven zijn wellicht niet tevreden met deze werkmodus, maar als het aan de bedrijven ligt gaan we allemaal werken als de loonslaven in China. Juist het feit dat de Fransen opkomen voor hun rechten, is wellicht een voorbeeld dat andere werknemers in Europa willen volgen.

Lees ook:Fransen staken weer eens, dit keer op het water
Lees ook:Fransen zijn niet goed in vakantie vieren
Lees ook:De straten van Parijs binnenkort beperkt tot 30 km/uur
Lees ook:Eiffeltoren is 434 miljard euro waard
Lees ook:Carla Bruni krijgt 187 luiers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fransen werken het minste van Europa

  1. Reinera

    Waar heeft u het vandaan dat de Franse ambtenaren al met hun 50ste op pensioen gaan? Er is een categorie die met hun 50ste inderdaad op pensioen kan gaan, maar dat is de minderheid. Een beetje “licht” uw artikel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>