Meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie

Frankrijk is opnieuw in trek bij Nederlandse vakantiegangers. België daarentegen werd dit jaar minder vaak bezocht. Dat blijkt woensdag uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van bureau NBTC-NIPO Research. Het aantal vakanties naar Frankrijk groeide dit jaar met tien procent naar 2,9 miljoen. België zag het aantal Nederlandse vakantiegangers met zes procent dalen, zo bericht Nieuws.nl

De afgelopen jaren zag Frankrijk juist steeds minder Nederlanders. Frankrijk staat tweede in de top tien van buitenlandse vakantiebestemmingen en België derde. Duitsland voert met drie miljoen vakanties de top tien van buitenlandse vakantiebestemmingen aan. Middellandse Zeebestemmingen als Spanje, Italië en Turkije lieten met een stijging van respectievelijk dertien, tien en twintig procent eveneens behoorlijke groeicijfers zien. Tussen 1 oktober 2007 en 30 september dit jaar ging 82 procent van de Nederlandse bevolking minstens één keer op vakantie. Het jaar daarvoor was dat nog 81 procent. Het totaal aantal vakanties in binnen- en buitenland komt uit op 35,9 miljoen, ongeveer 750 duizend meer dan vorig jaar. Nederlanders brachten dit jaar 17,5 miljoen vakanties in eigen land door, ongeveer honderdvijftigduizend vakanties minder in eigen land dan het jaar daarvoor. De matige zomer is volgens CVO een van de belangrijkste oorzaken van de daling.

Lees ook:Frankrijk blijft populairst in de zomer
Lees ook:Duitsland haalt Frankrijk in als favoriete vakantieland
Lees ook:Frankrijk blijft favoriete vakantieland
Lees ook:De best bezochte toeristische bestemming ter wereld
Lees ook:Nederlanders drinken steeds minder Franse wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>