Nederlanders drinken steeds minder Franse wijn

Grapes_during_pigmentationNederlanders drinken steeds minder Franse wijn. Vorig jaar daalde het aandeel Franse wijn in de Nederlandse wijninvoer voor het zesde jaar op rij. Frankrijk is nog wel de grootste wijnleverancier, maar Duitsland is hard op weg om het land van deze koppositie te stoten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vorig jaar werd ruim 113 miljoen liter Franse wijn ingevoerd, tegenover 163 miljoen liter in 2003. Desondanks is Frankrijk met een aandeel van ruim 28 procent nog steeds de belangrijkste wijnleverancier. Maar de wijn uit Duitsland is in opkomst: vorig jaar was bijna één op de vijf wijnen in Nederland afkomstig van Duitse wijnboeren met een invoer van 78 miljoen liter. Dat is negen procent meer dan in 2008 en een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Overigens dronken Nederlanders in 2009 meer wijn dan de jaren daarvoor. De wijnconsumptie bedroeg vorig jaar gemiddeld 21,7 liter per persoon per jaar, tegenover 21,6 liter in de twee jaren daarvoor. De wijnimport nam wel met een procent af tot ruim 398 miljoen liter.

Bron: Nu.nl Foto: Tomascastelazo/WikiCommons.

Lees ook:Meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie
Lees ook:Duitsland haalt Frankrijk in als favoriete vakantieland
Lees ook:Frankrijk blijft favoriete vakantieland
Lees ook:Italianen produceren voor het eerst meer wijn dan Fransen
Lees ook:Frankrijk blijft populairst in de zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>