Kerst in Disneyland Paris (2)

_DSC6122Het is kerst in Disneyland Paris! Frankrijkblogs redacteur Helene van Santen proefde de sfeer in het pretpark (dit is deel 2; klik hier voor deel 1).

Ook de parades in Disneyland Paris zijn helemaal in de kerstsfeer. Zo is de Kerstman eregast in Disney’s Once Upon a Dream Parade. Hierin komen alle bekende Disneyfiguren voorbij. De Kerstman sluit de parade af in zijn arrenslee. Dat doet hij zeker niet alleen: hij heeft tientallen Elven bij zich! Een ander hoogtepunt is de Christmas Tree Lighting Ceremony op Town Square. Elke avond worden tijdens deze ceremonie de lichtjes aangestoken van de enorme kerstboom, door Mickey, Minnie, Donald, Knabbel, Babbel, en veel andere Disney figuren. De boom wordt verlicht door zo’n 500 lampjes. Ook hangen er 590 kerstballen en 240 decoraties (zoals zuurstokken, linten en Speelgoedsoldaatjes) in de boom. Veel werk om die boom op te tuigen, denk je? Maar liefst 23 medewerkers van Disneyland Paris waren er een hele nacht mee bezig! De boom is niet het enige wat ’s avonds prachtig verlicht is. Op de Main street U.S.A. hangen talloze lichtjes en ook het Kasteel van Doornroosje hangt vol lampjes. Hierdoor is het omgetoverd tot een glinsterend ijspaleis._DSC6204

Een andere tip voor mensen die het attractiepark bezoeken tijdens het kerstseizoen, is  Mickey’s Winter Wonderland. In deze ijsshow tonen Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Knabbel en Babbel hun schaatskunsten. Ook houden ze een sneeuwbalgevecht. De ijsshow is meerdere malen per dag te zien in het Chaparral Theater in Frontierland. Natuurlijk zijn er ook dit jaar nieuwe figuren te bewonderen in het pretpark. In december komt de nieuwe Disneyfilm, Rapunzul, uit in de bioscoop. Het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm gaat over prinses Rapunzel, die als klein meisje is ontvoerd door een slechte tovenares, die haar heeft opgesloten in een hoge toren. Rapunzul heeft ongelooflijk lange haren. Als ze die uit het raam van haar toren hangt, klimt op een dag de meest gezochte, maar ook charmante, bandiet Flynn Rider naar boven. In Disneyland Paris zijn Rapunzel en Flynn Rider allebei te bewonderen. Zij staan meerdere malen per dag op het Castle Stage, waar je met ze op de foto kunt of een handtekening kunt vragen.

_GUA3393Aan het einde van de dag heb ik ongelooflijk veel attracties, shows en parades gezien. Als ik het park uitloop, richting het hotel, wacht er nog een verrassing: de Kerstman staat op het balkon in Main Street U.S.A. om alle bezoekers persoonlijk uit te zwaaien. Joyeux Noël!

Disney’s Betoverende Kerst duurt nog t/m 6 januari 2011. Meer informatie: www.disneylandparis.nl

Lees ook:Kerst in Disneyland Paris
Lees ook:Disneyland Paris bestaat 20 jaar
Lees ook:Kerst in Disneyland Paris (1)
Lees ook:Disney’s Betoverende Kerst: ontmoet Duffy, prinsessen én de kerstman
Lees ook:Disneyland Paris werft ‘Mickey’s’ in België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>