Vliegramp Frankrijk: Is het een terroristische aanslag?

Vanochtend is een Airbus van Germanwings neergestort in de Franse Alpen, het vliegtuig verdween om 10.30 uur van de radar. Het vliegtuig steeg om 10 uur op vanuit Barcelona op weg naar Düsseldorf. Opvallend is dat het vliegtuig in goede staat was, ondanks haar leeftijd van 25 jaar, dat het om een goed bekende vliegtuigmaatschappij gaat en dat er niks mis was met het weer. Gaat het om een terroristische aanslag?

President Hollande heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaande van de 148 passagiers en zes bemanningsleden van vlucht 4U9525. Hij meldde dat het onwaarschijnlijk is dat iemand de ramp heeft overleefd. Dat duidt erop dat de Fransen meer weten over de ramp. Net voordat het vliegtuig neerstorrte is er een noodsignaal afgegeven.

Het vliegtuig is neergestort in de Alpen bij Méolans-Revel, ten noorden van Marseille. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve is onderweg naar de rampplek. Er zouden 42 Spanjaarden aan boord zijn en verder Duitsers en waarschijnlijk ook Nederlanders.

Staking

Germanwings is onderdeel van Lufthansa, de maatschappij die al meer dan een week staakt. Of de staking te maken heeft met de oorzaak van de ramp, is niet bekend.

Verklaring

Germanwings komt later met een verklaring. Wellicht wordt er dan meer duidelijk over de oorzaak.

Lees ook:Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Frankrijk
Lees ook:Continental schuldig aan vliegramp Concorde
Lees ook:Drie doden na crash privévliegtuig in Toulouse
Lees ook:Drie dagen rouw voor slachtoffers vliegramp Air Algerie in Frankrijk
Lees ook:Zes doden bij helikopterongeluk Provence

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>