Continental schuldig aan vliegramp Concorde

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines is verantwoordelijk voor de ramp met de Concorde in 2000 nabij Parijs. Volgens een Franse rechter is er sprake van dood door schuld. De vliegtuigmaatschappij heeft een boete van 200.000 euro gekregen.

Ook een monteur van het bedrijf werd schuldig bevonden en is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden. Drie bestuurders uit de Franse luchtvaartsector werden vrijgesproken.

Het vliegtuigongeluk met de Concorde van Air France werd veroorzaakt door een titaniumstrip die eerder van een vliegtuig van Continental was afgebroken op vliegveld Charles de Gaulle nabij Parijs. Toen de Concorde daar tijdens het opstijgen met hoge snelheid overheen reed, klapte een band. Stukken rubber scheurden de brandstoftank. Door de weglekkende kerosine vloog het toestel vervolgens tijdens het opstijgen in brand.

Bij de ramp kwamen 113 mensen om het leven: 109 inzittenden van het toestel en vier andere personen op de grond, omdat het vliegtuig op een hotel terechtkwam. De ramp was het begin van het einde voor de supersonische vliegtuigen.

Bron: NOS.

Lees ook:Slachtoffers Concorde-ramp herdacht
Lees ook:Gérard Depardieu plast in gangpad vliegtuig
Lees ook:Wrakstukken rampvliegtuig gevonden
Lees ook:Drie dagen rouw voor slachtoffers vliegramp Air Algerie in Frankrijk
Lees ook:Vliegtuig van de baan op vliegveld Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>