Nantes is Groene Hoofdstad van Europa 2013

Nantes heeft de titel Groene Hoofdstad van Europa 2013 binnengesleept. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

Commissaris Potočnik: “Ik feliciteer Nantes met zijn titel van Groene hoofdstad van Europa van 2013, een titel die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Deze prijs wordt uitgereikt als waardering voor beste praktijken op milieugebied, onder meer voor de plaatselijke maatregelen met betrekking tot duurzaam vervoer, grondgebruik, stadsgroen en waterverbruik en ter bestrijding van de wereldwijde klimaatverandering.”

In Nantes woont iedereen op 300 meter van een groene zone en de Franse stad telt ruim 100.000 bomen. Ook heeft Nantes een ambitieus klimaatactieplan opgezet om de CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking uiterlijk 2020 met 30 % te verminderen (in vergelijking met 2003).

Nantes heeft bovendien een rondreizende tentoonstelling bedacht, de Aéroflorale II. Met deze installatie, waarmee in de loop van 2013 Europese steden worden aangedaan, wordt een show opgevoerd met als titel “Expédition végétale” (“plantenexpeditie”). Door middel van biologische experimenten en ontdekkingen wordt hiermee de bijdrage van Nantes aan de beste praktijken op milieugebied geïllustreerd en wordt het publiek vertrouwd gemaakt met de titel van Groene hoofdstad van Europa.

De prijs van Groene hoofdstad van Europa bestaat sinds 2010. Stockholm won als eerste de titel; in 2011 sleepte Hamburg hem in de wacht en in 2012 was het de beurt aan Vitoria-Gasteiz.

Lees ook:Marseille is Culturele Hoofdstad van Europa 2013
Lees ook:“Nantes is ideale Franse stad”
Lees ook:Ontmoeting met Emmanuel Carrère, winnaar van de Europese Literatuurprijs 2013
Lees ook:Nieuw: Het grote ANWB Reisboek Europa
Lees ook:Parijs is tweede zakenstad van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>