Marseille is Culturele Hoofdstad van Europa 2013

Foto: Pascal Martinez.

Marseille is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2013.

Ieder jaar kiest het Europees Parlement twee Europese steden uit die zich een jaar lang Culturele Hoofstad mogen noemen. In 2013 draagt Marseille, na Parijs de grootste stad van Frankrijk met zo’n 800.000 inwoners, de titel samen met de Slowaakse stad Kosice.

De Zuid-Franse havenstad gaat allerlei evenementen organiseren. Zo is in het Palais Longchamp de expositie Grand Atelier du Midi te bezichtigen. Op deze tentoonstelling zijn zo’n 200 meesterwerken te zien van schilders als Van Gogh, Cézanne en Bonnard. Ook opent het nieuwe museum voor Europese en Middellandse Zee-culturen, MuCEM, in het voorjaar zijn deuren. In de zomer staat Marseille in het teken van het populaire Aires Libres festival en in het najaar wordt kookfestival Cuisine en Friche georganiseerd in Friche La Belle de Mai.

Meer lezen? In de voorjaarseditie van Frankrijkmagazine En Route, die in maart 2013 verschijnt, staat een groot artikel over Marseille als Culturele Hoofstad van Europa 2013. Meer info over het programma: www.mp2013.fr

Lees ook:Tentoonstelling “Van Gogh en Monticelli” in Marseille
Lees ook:La Friche Belle de Mai, JR & La Nuit Sans Faim
Lees ook:Marseille meest racistische stad van Frankrijk
Lees ook:29 juli, sterfdag Vincent van Gogh
Lees ook:Nantes is Groene Hoofdstad van Europa 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>