“Nantes is ideale Franse stad”

Nantes is de beste stad in Frankrijk om te wonen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de leefomstandigheden in de verschillende Franse steden, in opdracht van Le Point. In 2008 en 2009 stond Nantes, een havenstad in het westen van Frankrijk, ook al bovenaan het lijstje van het Franse opinieweekblad.

Volgens het tijdschrift is Nantes de “ideale stad” omdat de huizen er betaalbaar zijn, er genoeg werkgelegenheid is en de stad een groot cultureel aanbod heeft. Ook ligt Nantes, waarin ongeveer 300.000 mensen wonen, dichtbij de zee.

Op de tweede plaats in de lijst van Le Point staat Toulouse, dat in het zuiden van Frankrijk ligt. Nummer drie wordt ingenomen door Lyon, dat qua inwonertal de derde stad van Frankrijk is (na Parijs en Marseille).

Lees ook:Gay Pride in Lyon trekt 10.000 bezoekers
Lees ook:Franse steden niet zo leefbaar?
Lees ook:Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille
Lees ook:Doden na overstromingen in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Fête des lumières in Lyon

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on ““Nantes is ideale Franse stad”

 1. villa cote d'azur

  Erg interessant! Toch bestaan er aan de populaire streek de Cote d’azur ook redelijk goedekope villa’s. Villa’s van maximaal 300.000 euro.

    /   Reply  / 
  1. villa cannes

   voor mij is cannes de leukste stad van frankrijk!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>