Sail In Bretagne 2012

In de zomer van 2012 pakt de havenstad Brest in Bretagne weer uit met een groot maritiem feest. Sinds 1992 staat de stad elke vier jaar in de maand juli een week lang op zijn kop met de komst van schepen uit de hele wereld.

Dit jaar, van 13 tot en met 19 juli, viert het festival zijn twintigste verjaardag. Onlangs is bekend geworden dat de naam van het festival niet “Brest 2012″ zal zijn, zoals we ook “Brest 2008” en “Brest 2004” kenden, maar vanaf nu “Les Tonnerres de Brest 2012” genoemd zal worden.

Meer dan 2.000 boten zullen de haven van Brest bestormen. De zeven kilometer kade van de haven zal er een week lang heel anders uitzien dan de bewoners gewend zijn. Zeilboten, marineschepen, historische schepen en vissersboten vanuit meer dan 30 landen van over de hele wereld zetten samen met hun 15.000 mariniers koers naar deze marinestad in Bretagne. Het zijn niet alleen de boten waar de verwachte 650.000 bezoekers op af komen; ook de activiteiten eromheen trekken veel aandacht. Er zullen tientallen podia in de stad te vinden zijn, waarop ruim 2000 muzikanten en artiesten zullen optreden.

De vijf erelanden van “Les Tonnerres de Brest 2012” zijn Indonesië, Marokko, Mexico, Noorwegen en Rusland. Elk land zal gedurende één dag in het middelpunt van de belangstelling staan. Deze erelanden zullen voornamelijk met marineschepen komen.

De kosten voor een kaartje van dit evenement bedragen € 15,- per dag of € 26,- voor twee dagen  (respectievelijk € 12,- en € 21,- voor kinderen onder de 18 jaar). Kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis mee. Meer info: http://www.lestonnerresdebrest2012.fr/

Lees ook:Door Rusland besteld marineschip Sébastopol eerste keer op Franse zee
Lees ook:De mooiste boten zijn in St. Tropez
Lees ook:Culinaire festivals in Bretagne
Lees ook:Expositie Bretagne – Japan 2012/2013
Lees ook:Bretonse Fest-noz op werelderfgoedlijst UNESCO

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sail In Bretagne 2012

  1. jessica

    Bedank voor de tip…. Erg goed om te lezen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>