Door Rusland besteld marineschip Sébastopol eerste keer op Franse zee

Een van de door Rusland bestelde marineschepen is voor de Franse kust gespot. De Sébastopol maakte haar eerste proefvaart.

De schepen verlieten bij Saint-Nazaire de werf en even werd gevreesd dat zij naar Rusland zouden varen. Maar op de sleepboten en het schip zelf, was geen Rus te bekennen. De bestelde schepen mogen door het conflict met de Oekraïne niet meer geleverd worden aan Rusland. Oorspronkelijk zouden de schepen in november 2014 overgedragen worden aan de Russen, dat is nu uitgesteld tot najaar 2015. Maar ook dat is onduidelijk, zolang het rommelt in het o

Frankrijk verdient 1,2 miljard euro aan de oorlogschepen die in juni 2011 onder het presidentschap van Nicolas Sarkozy werden besteld. De marineschepen kunnen helikopters, tanks en ander materieel vervoeren.

 

Lees ook:Sail In Bretagne 2012
Lees ook:Frankrijk goed in piraatje-pakken
Lees ook:Russische spionageschepen ‘rusten’ voor de Franse kust
Lees ook:Elise (3) terug in Frankrijk
Lees ook:Bijzondere D-Day luchtfoto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>