Klap van een Franse molen

Timmerman Erwin Schriever is de eerste Nederlander die in Frankrijk meester-timmerman werd. Al ruim twintig jaar restaureert de Santpoortenaar middeleeuwse vakwerkhuizen in het Franse Troyes. Onlangs kwam zijn jongensdroom uit. Schriever reconstrueerde een houten Franse windmolen. “Als de Fransen het niet oppikken om zo’n oude molen te herbouwen, dan moet een Hollander het maar doen.”

Als klein ventje droomde Erwin Schriever er al van om later zelf zeilboten en molens te bouwen. Niet zo’n vreemde jongensdroom voor een Nederlander. Wat wel opmerkelijk is, is dat Schrievers lang gekoesterde wens uiteindelijk in Frankrijk uitkwam.

Zeven jaar geleden begon hij in zijn vrije tijd aan de reconstructie van een authentieke Franse houten windmolen in Dosches, een dorpje vlakbij Troyes. Inmiddels staat de molen fier op de heuvel en trekt veel bekijks van toeristen en Fransen uit de streek. Ze zijn trots op ‘hun’ Nederlander die de geschiedenis van de regio nieuw leven inblaast.

Lees de rest van het artikel op WereldExpat.

Lees ook:Fotowedstrijd: mijn mooiste vakantiefoto (10)
Lees ook:Gérard Depardieu ‘vlucht’ naar België
Lees ook:Gordes. L’endroit préféré de… Liz Lemus.
Lees ook:Verschillen tussen Nederlanders en Fransen
Lees ook:Charlotte Le Bon is nieuwe Miss Météo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>