Rood = ho, ook in Frankrijk

Binnen nu en twee maanden gaat Frankrijk ook radars installeren bij stoplichten. Wie dan nog door rood rijdt, of te hard door oranje, kan rekenen op een bon van 135 euro. Bovendien worden er vier punten afgetrokken van je (Franse) rijbewijs.

Dit is aangekondigd door Michelle Merli van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in een interview in de krant Le Parisien/Aujourd’hui en France van vandaag.

Het ministerie maakte vandaag ook bekend dat in 2008 slechts 1 procent méér verkeersovertredingen werden geconstateerd dan in 2007. Het aantal ingetrokken rijbewijspunten daalde met een half procent (na een stijging van 29 procent in het jaar daarvoor). Er zijn momenteel ruim 98.000 Fransen bij wie alle rijbewijspunten ingetrokken zijn. Maar liefst 80 procent van alle 35 miljoen Franse automobilisten heeft al zijn punten nog.

Bron: LePoint.fr, Reuter

Lees ook:Het Franse puntenrijbewijs
Lees ook:Frankrijk in recessie
Lees ook:Frankrijk trekt de broekriem aan
Lees ook:Ook Walen willen zich best aansluiten bij Frankrijk
Lees ook:Bijna 8 miljoen armen in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>