Ook Walen willen zich best aansluiten bij Frankrijk

Eerder bleek al uit een peiling dat tweederde van de Fransen best bereid is om Wallonië te ‘adopteren‘, als België in tweeën gesplitst zou worden, nu blijkt dat ook de Walen daar wel iets voor voelen. Maar liefst 96 procent van de Walen is ervan overtuigd dat België een crisis doormaakt en 32 procent is bereid om aan te sluiten bij Frankrijk. Dat blijkt uit een peiling van Figaro Magazine.
 
Het merendeel van de Walen (64 procent) denkt dat België niet zal verdwijnen. Een minderheid van 20 procent denkt dat het land gedoemd is en 16 procent spreekt zich niet uit. Opvallend is dat slechts 60 procent zich verzet tegen een aansluiting bij Frankrijk, 32 procent is er zelfs helemaal voor.
 
Een meerderheid van 67 procent vindt dat de Franstalige politici niet moeten ingaan op nieuwe eisen van de Vlamingen wat betreft regionalisering en autonomie. Voor de peiling werden 502 meerderjarige Walen ondervraagd.

Bronnen: HLN, Le Figaro.

Lees ook:Fransen willen Wallonië best ‘adopteren’
Lees ook:Zou Frankrijk Wallonië willen hebben?
Lees ook:Peiling: Sarkozy verliest verkiezingen
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’
Lees ook:Weinig vertrouwen in ‘Les Bleus’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>